The Book of Japanese Tea
Het perfecte kopje Sencha, Matcha en andere Japanse theesoorten selecteren en bereiden. Kent u het verschil tussen een bancha en een hojicha? Hoe bereid je de perfecte matcha? Met dit boek leert u dit allemaal!
De Japanse theekenner Per Oscar Brekell is een van de weinige buitenlanders die de zware opleiding in Japan als thee-instructeur heeft afgerond. Nu deelt hij met dit boek de geheimen en inzichten die hij heeft opgedaan tijdens een carrière die gewijd was aan het promoten en bereiden van deze oude drank.
Door een praktische benadering te combineren met diepgaande kennis en een scherp oog voor de gezonde voordelen van thee, zal deze visuele gids u helpen alles te begrijpen, van hoe thee wordt geplukt en verwerkt tot de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen die het drinken ervan met zich meebrengt.
Door middel van prachtige kleurenfoto's en boeiende informatie van Brekell krijgen de lezers van dit boek:
- Een rondleiding door de belangrijkste theegebieden van Japan, van Uji/Kyoto tot Shizuoka en Kagoshima, en een reis van blad naar kopje;
- Een introductie tot eersteklas premium en single-estate Japanse theesoorten zoals yabukita, koshun, yamakai, sofu en asatsuyu;
- Een gedetailleerde gids voor het bereiden van Japanse thee om hun smaak te verbeteren en hun gezonde eigenschappen te benadrukken;
- Een diepgaande blik op traditionele Japanse theepotten en theekopjes;
- Een samengestelde selectie theesoorten die geschikt zijn om thuis te bereiden en in verschillende situaties te serveren.
Elke theeliefhebber zal iets vinden om van te genieten in deze uitgebreide introductie tot de ongelooflijke wereld van Japanse thee.
Over dit boek:
- Auteur: Per Oscar Brekell
- Taal: Engels / Japans
- Bindwijze: paperback
- Verschijningsdatum: mei 2018
- Afmetingen: 18,5 x 26,2 x 1 cm
- Aantal pagina's: 96
- Aanbevolen leeftijd: 16-99
De levertijd op boeken is ongeveer 3-5 werkdagen.