O. Kukicha “Kurume”
Japanners en hun thee. Eeuwenoude traditie, mysterieuze rituelen en fijnzinnige smaken gaan hand in hand. Zo ook ‘Kukicha,’ ofwel – vertaald – “takje” (kuki) en “thee” (cha); een ware delicatesse op Japans theegebied, voortgekomen uit de restanten van de theeproductie. Nadat lokale boeren de waardevolle theebladeren en -knoppen hadden verkocht, brouwden zij hun eigen thee van de overgebleven takjes, twijgjes, stengels en nerfjes, die zij niet wilden verspillen. Hierdoor ontstond “Kukicha” als een minder gebruikelijke, maar zeer smaakvolle theevariant.
Kukicha “Kurume” komt uit een biologische productie en heeft een iets sterker aroma als gevolg van een delicate roostering. Daarmee is deze kukicha ook zeer geschikt om als “cold brew” (koude thee) te bereiden. De populariteit van dit bijzondere stukje Japanse theetraditie is toegenomen vanwege de milde smaak en het lagere cafeïnegehalte, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor liefhebbers die op zoek zijn naar een lichtere thee-ervaring.
Ingrediënten:
Pure groene thee uit Japan.
2-3 minuten 80°C (176°F)